شفقنا قم- رئیس موسسه بوستان قم گفت: در حال حاضر مطالعه کتابهایی چون سنن النبی (ص) ضرورت بیشتری پیدا کرده است، چه اینکه دفاع از کیان اسلام و شخصیت والای پیامبر رحمت جز با مطالعه دقیق و شناخت و آگاهی کامل به دست نمیآید.
محمدباقر انصاری در گفت وگو با شفقنا اظهار داشت: یکی از قدیمی ترین و مهمترین منابع تاریخی شیعه در حوزه شناخت حضرت محمد (ص) کتاب «فروغ ابدیت» تالیف حضرت آیت الله العظمی سبحانی است که تاکنون ۶۰ بار بازچاپ شده است و به دلیل محتوای غنی و فاخر آن در زمره کتاب های پرمخاطب به شمار می رود.
او با اشاره به استقبال عام و خاص مردم از کتاب فروغ ابدیت خاطرنشان کرد: این کتاب به اندازهای نزد مردم مقبول است که گاه به نظر میرسد مردم، موسسه بوستان کتاب را با کتاب «فروغ ابدیت» میشناسند.
رئیس موسسه بوستان کتاب با بیان اینکه این موسسه در طول فعالیت چهل ساله خود کتاب های زیادی را در حوزه شناخت پیامبر اکرم(ص) و جلوه های مختلف زندگی حضرت محمد(ص) منتشر کرده است، بیان داشت: برخی از این آثار به سیره قولی و عملی آن حضرت و برخی هم به صورت ریزموضوع به جلوه ها و جنبه های پرشمار زندگی حضرت و تاثیر زندگی ایشان بر جامعه اسلامی و مسلمانان در اعصار مختلف می پردازند.
او به دیگر کتاب های منتشرشده در موضوع پیامبر اکرم(ص) توسط این موسسه اشاره کرد و افزود: کتاب های «تجلی انسان کامل» اثر استاد محمدباقر شریعتی سبزواری، «راه محمد» اثر آیتالله سیدرضا صدر، «سیمای محمد» اثر آیت الله احمد بهشتی، «جلوه هایی از سبک زندگی محمد» اثر دکتر فرج الله میرعرب و رمان «جهانی از میم» اثر شاعر و نویسنده خوب معاصر، سید حبیب نظاری از جمله مهمترین کتاب های منتشرشده در حوزه شناساندن زندگی پرفروغ پیامبر اکرم(ص) است.
انصاری با بیان اینکه از ابتدای تاسیس مؤسسه بوستان کتاب تا امروز نزدیک به ۶۰ عنوان کتاب در حوزه شناسایی و تبیین زندگی پیامبر اکرم(ص) منتشر شده است، ادامه داد: این آثار از نظر زبان و سبک نوشتاری و البته با توجه به مخاطبان، سطح علمی با یکدیگر تفاوت دارند. برخی از این آثار مانند فروغ ابدیت با زبان معیار و برای عموم تالیف شدهاند و برخی مانند رمان «جهانی در میم» از زبان ادبی و مخاطبان خاص برخوردارند و برخی دیگر مثل «انسان کامل» از زبانی کاملا” علمی.
رئیس موسسه بوستان کتاب در مورد وضعیت نشر کتاب و مطالعه بعد از اهانت ها به پیامبر اکرم(ص) در غرب گفت: جهالت ها و بی اخلاقی ها و بداخلاقی هایی که گاهی اوقات بر اثر اسلام هراسی رسانه ای در غرب اتفاق میافتد، سبب میشود حساسیت و علاقه مردم برای شناخت پیامبرشان بیشتر شود، چنانکه در یک بررسی ساده با موتورهای جستجوگر اینترنتی متوجه می شویم در این چند روز کلماتی نظیر «پیامبر اسلام» یا «محمد مصطفی» جزو پرشمارترین و پربسامدترین کلماتی بودهاند که جستجو شدهاند یا اگر به آمار ویکی پدیا مراجعه کنیم میبینیم بسیاری از مراجعهکنندگان خواستار مطالعه مطلبی درباره پیامبر اکرم بودهاند. باید به این مطلب، کلماتی که در فضای مجازی برجسته و ترند شدهاند را هم اضافه کرد. همه اینها نشانههای خوبی برای مطالعه بیشتر است.
او در مورد میزان کتاب های منتشرشده در ماه های اخیر تصریح کرد: استقبال مردم از کتابها با موضوع پیامبر اکرم(ص) سبب شده برخی آثار در یک ماه اخیر بازچاپ شوند. به آمادهسازی و چاپ کتابهای دیگر در این موضوع هم سرعت دادهایم که امیدوارم طی هفتههای پیش رو دو کتاب «نگاهی فرامذهب به زندگانی پیامبر مهربانی، ریحانه رسول و امامان معصوم(ع)» و «فضیلت ماه مبارک رمضان در آینه خطبه شعبانیه پیامبر(ص)» تقدیم خوانندگان عزیز شوند.
انصاری بیان داشت: با توجه به اسلام هراسی موجود و رسانه ای جهان، در حال حاضر مطالعه کتابهایی چون سنن النبی (ص) ضرورت بیشتری پیدا کرده است، چه اینکه دفاع از کیان اسلام و شخصیت والای پیامبر رحمت جز با مطالعه دقیق و درست و شناخت و آگاهی کامل به دست نمیآید. بنابراین مسلمانان باید مطالعه در این حوزه را در اولویت اول رفتارهای فرهنگی شان قرار دهند. در هر حال، دفاع خوب، پشتیبانی فکری خوب و قوی میخواهد.
لینک خبر:
https://qom.shafaqna.com/FA/206550
چاپ و نشر کتاب در دایره بحران کرونا(آسیبها و راهکارها، در گفتگو با محمدباقر انصاری، مدیر مؤسسه بوستان کتاب)
اشاره
بیماری کرونا، از آن دست بیماریهایی بوده و هست که از زمان همهگیری، بسیاری از مشاغل و فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را تحت تأثیر خود قرار داده است. نشر کتاب و مشاغل زیرمجموعه آن، مثل لیتوگرافی، چاپ و صحافی و کتابفروشی از جمله مشاغلی بوده است که در این دوران، بسیار آسیب دیده است؛ به نحوی که بسیاری از ناشران و مشاغل مرتبط، تا حد تعطیلی کامل پیش رفتهاند. حال آنکه نشر کتاب، هوای تازه فرهنگ و از بایستههای یک جامعه در حال توسعه است. به همین مناسبت، پای صحبتهای دکتر محمدباقر انصاری، مدیر باسابقه نشر معروف و شناختهشده مؤسسه بوستان کتاب نشستیم که مؤسسه تحت مدیریت او هم چاپخانهای مجهز و جامع را در بر میگیرد، هم مجموعه فروشگاههای کتاب و هم تولید و نشر پیوسته کتاب، تا مسائلی که پیرو بحران کرونا متوجه چاپ و نشر کتاب ایران شده است را بررسی و بازشناسی کنیم. آنچه در ادامه میخوانید، چکیده این گفتگوست.
مدیر خوب، باید از هر موقعیت، یک فرصت بسازد
کتاب خوب، همیشه جامعه مخاطبان خود را دارد و این مخاطبان در هر حال، راهی برای رسیدن به محتوای مورد نیازشان پیدا خواهند کرد. .... اما کرونا یک بحران جهانی بوده و هست. آمار هم این مسئله را اثبات میکند. در حال حاضر بسیاری از مشاعل تحت تأثیر این بیماری، بازارهای خود را از دست دادهاند. بیکاری هم در برخی کشورها تا پنجاه درصد افزایش یافته است. بازار چاپ و نشر کتاب هم از این بحران جهانی بسیار متأثر شده است. در ایران، بسیاری از چاپخانهها تعطیل شدهاند یا دست کم به یک شیفت کار بسنده کردهاند. این درحالی است که حقوق کارگران با ضرایب اصلاحی بعدی، به سی درصد افزایش برای سال جدید رسیده است و این کار را برای کارفرما و کارآفرین دشوار کرده است. بسیاری از فروشگاههای کتاب برای رعایت بخشنامههای بهداشتی و اصطلاحاً پروتکلها، چند ماهی بسته شدند. توجه داشته باشید بسیاری از کتابفروشیها، درآمد مستقیمشان بر اساس نبض حرکتی دانشگاهها، مراکز علمیه و مدرسههاست. این مراکز هم بسته شدند و عملاً کتابفروشیها به کما رفتند. نمیتوانم بگویم حال ما خوب است. الان حال هیچ ناشری و هیچ کتابفروشی خوب نیست، ولی باور دارم هر مدیریتی باید بتواند از هر موقعیت ویژه برای خود یک فرصت بسازد. گاهی باید تن به جریان آب سپرد. وقتی آب متلاطم است و شما در آب غوطهور، اگر دست و پای خلاف جریان آب بزنید، بدتر غرق خواهید شد. باید آمادگی پوستاندازی لحظهای داشته باشیم. اگر صبور باشیم، آب، ما را به جایی که باید، خواهد برد.
بازخوانی تاریخ، درسهای بسیاری برای موقعیت مشابه فعلی دارد
این ایام، تجربه و دانش مردم جهان به سبب دسترسی به فضای مجازی و اشتراکگذاری یافتهها و دادهها، از بیماریها، مقابله با ویروس، بایدها و نبایدهای خوراکیها و بهداشت فردی و اجتماعی چه از حیث جسمانی و چه روانی، بسیار زیاد شده است. حالا میدانیم بشر در عصرهای مختلف با بیماریهای به مراتب کشندهتر از ویروس کرونا رویارو بوده است. طاعون در ایتالیای قرن چهاردهم و آنفولانزا در اسپانیای قرن بیستم و ایران و مرگ و میر ناشی از حصبه، طاعون و وبا در فاصله جنگهای جهانی اول و دوم. تمام این اطلاعات در کنار دردناکی و غمی که بر گوشه دل مینشاند، ما را متوجه تجربههای مشترک میکند. یکی از فواید تاریخ، همین درسگیریهاست. نشر و اقتصاد فرهنگ نیز از این امر مستثنا نیست. برگ برگ تاریخ نشر کتاب در جهان، این مسئله را نشان میدهد. یکی از کتابهای خوب در این حوزه، کتاب «نشر کتاب و تمدن» نوشته استاد عبدالحسین آذرنگ (تهران: خانه کتاب، 1398) است. این کتاب دست کم یک سوم آغازین آن، بیانگر بحرانهایی است که ناشران و مؤلفان در عصرهای مختلف با آنها رویارو بودهاند و اینکه با تکیه بر چه راهکارهایی خود را سرپا نگه داشتهاند. بحران کاغذ، مرکب، توزیع و فروش، همیشه تاریخ وجود داشتهاند. اینکه چگونه از این بحران بیرون بیاییم مهم است.
سازمان پیشگام در تحقیق و توسعه، در بهرهبرداری از فضای مجازی موفقتر است
بحمدالله مؤسسه بوستان کتاب سایت اطلاعرسانی و فروش خوبی داشته و دارد که در این ایام که همه به ماندن در خانه تشویق و ترغیب میشوند، راه خوبی برای رساندن کتاب با شرایط خوب به مخاطبان بود. همراهی اداره پست هم در این امر بسیار مهم بود. بنابراین میزان فروش فروشگاهی کتابفروشیهای مؤسسه در سراسر ایران به یکپنجم روزهای عادی کاهش یافت، اما در مقابل، فروش از طریق پست و سفارشگیری از طریق سایت Bustaneketab.ir تقریباَ ده برابر شد. در کنار این رویکرد، فروش نسخههای الکترونیکی کتابها نیز از طریق بستر «کتابخوان پژوهان»، به همین اندازه افزایش یافت. جای شکر دارد که با همت همکاران و دوستان بنده در بخش فناوری اطلاعات دفتر تبلیغات اسلامی، دست کم از هفت سال پیش به این سو، تمامی زیرساختها و بسترهای لازم برای بارگذاری و عرضه مطلوب کتاب الکترونیک با بهترین جلوه بیرونی و ظاهری فراهم شده است. بنابراین مجموعه ما بدون کمترین زحمت، در این دوره با یک چرخش نرم، توانست خدمترسانی خود را ادامه دهد. اینجا سرمایهگذاری یک سازمان خلاق در بخش آیندهپژوهی و تحقیق و توسعه (R&D) مفهوم و معنا مییابد. مجموعه نشر دفتر تبلیغات اسلامی هم، به نسبت، توانست جلوتر از بقیه ناشران حرکت کند.
کندی تولید آثار، هم متأثر از بیماری کروناست و هم تحریمهای ظالمانه
مسلماً فرایند تولید آثار مؤسسه بوستان کتاب در این چند ماه کند شده است. یک سو بحران کروناست و یک سوی دیگر بحران تحریمهای ظالمانه امریکا علیه ایران. بنابراین هم از تعداد آثاری که باید بهروز و بههنگام منتشر شود، کاسته شده و هم از شمارگان آنها. مؤسسه بوستان کتاب و مجموعه نشر دفتر تبلیغات اسلامی با وجود خودگردانی مالی، هر چند نسبت به ناشران دیگر این سرزمین وضعیت بهتری دارد، اما همچنان با نقطه مطلوب و آرمانی خود که بهحق سیاستگذاری شده است، فاصله دارد. نگاهی به آمارها این وضعیت بهتر را ثابت میکند. مجموعه نشر دفتر تبلیغات اسلامی در سال گذشته سیصد عنوان چاپ نخست و 150 عنوان بازچاپ داشته است. اما در عین حال نزدیک به همین تعداد اثر در مدیریت تولید مؤسسه در حال آمادهسازی و نهاییسازی برای چاپ و نشر است که شاید اگر این دو بحران نبود، به آمار خیرهکنندهتری میرسیدیم.
راهکار فوری و عاجل، خرید کتاب از محل بودجه برپایی نمایشگاههای کتاب است
در حال حاضر، تقریباً همه ناشران که بدنه اصلی فرهنگسازی و فرهنگبانی کشور هستند، از بحران کرونا آسیب دیدهاند؛ برخی کمتر و برخی آنقدر که به تعطیلی رسیدهاند. پرداخت وام دوازده درصد و هجده درصد، آن هم با انجام و فرجام دوندگیهای بسیار، به ازای هر نفر نیرو، فقط به میزان بدهکاری ناشران و ورشکستگی آنها میانجامد. این وامها یا باید بلاعوض باشد که خود به خود در کنار محاسنش، میتواند فسادانگیز باشد یا باید با یک دوره دست کم یکساله و اصطلاحاً مدت تنفس اعطا شود تا ناشران فرصت بازسازی پیدا کنند.
راهکار بهتر، خرید کتاب از ناشران از محل بودجه امسال برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران و نمایشگاههای استانی کتاب است. تصور میکنم در این بخش دست کم صد میلیارد تومان بودجه پیشبینی شده باشد که اگر همین راهکار فعلاً عاجل، عملی شود، مشکلات ناشران بسیاری را حل خواهد کرد. ... به سیاستهای ترویج کتابخوانی وزارت ارشاد هم نزدیکتر است. فساد آن هم با درنظرگیری رانتهای احتمالی، کمتر خواهد بود.
دوره پساکرونایی، متأثر از رفتارها و عادتهای انسانی دوره کرونایی
امیدوارم با نهاییشدن واکسن کرونا و واکسیناسیون عمومی مردم، این بیماری کنترل شود و آرامش به جامعه جهانی بازگردد. ولی در هر حال، این بحران و البته رخداد، درسهای بسیاری برای همه، از جمله ناشران خواهد داشت که مسلماً در دوره پساکرونایی در رفتارهای فردی و منشهای اجتماعی و بسیاری از نگاهها و رویکردهای سنتی تأثیر خواهد گذاشت و رنگ و بوی جدیدی به بسیاری از فعالیتها خواهد داد. امیدوارم عادتهای خوب آن بر عادتها و رفتارهای بد آن، چیرگی داشته باشد و این تجربه زیسته، انسان را به اندیشه انسانیت و همزیستی از روی محبت و انصاف نزدیکتر کند.
در هر حال، عصر گذشته، عصر سرمایهداری از نوع سنتی و مدرن آن، با همه ویژگیهایش بوده است. گذشتن از این عصر که انسان را ماشینی و ذهن او را سیمانی میخواهد و اصلاح نگاه او به جهان و هستی و به نوع بشر، نه به مثابه ابزار تعالی و ارتقای دیگران، که انسان با همه شأن و شئون انسانی خود، حرکت مهمی میتواند باشد که امیدوارم در آینده نزدیک، شاهد رخداد آن باشیم یا دست کم تأثیر آن را هرچند لطیف بر امور انسانی انسان، این موجود زود فراموشکار شاهد و نظارهگر باشیم.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از مبلغان، حوزویان و پرسنل این دفتر جهت ارائه ایده های تبلیغی ویژه ماه محرم در شرایط کرونایی دعوت کرد.
تصویر -
به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در نشست شورای معاونین دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اعزام مبلغان در ماه محرم اظهار داشت: طبق حدیث ثقلین، عترت و قرآن به عنوان دو میراث گران بهای رسول گرامی اسلام(ص)، رکن و پایه حیات معنوی و دینی جامعه ما است.
وی به نقش ماه های رمضان و محرم در تعمیق ایمان دینی جامعه اشاره کرد و گفت: ماه مبارک رمضان به عنوان بهار قرآن، یک رکن اساسی در تجدید حیات و تقویت بنیه معرفتی و ایمانی جامعه می باشد و رکن دوم، ماه محرم و مکتب حسینی و عاشورا است که در تمام تاریخ تشیع یک تجدید عهد عمیقی با عترت و مکتب اهل بیت(ع) بوده است.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به همزمانی شیوع بیماری کرونا و لغو تبلیغ چهره به چهره در ماه مبارک رمضان سال جاری اشاره و تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، امسال در ماه مبارک رمضان شرایط جهت حضور مبلغان در اقصی نقاط کشور فراهم نبود تا بتوانند با تبلیغ چهره به چهره برای بسط معرفت، ایمان و تقوا در جامعه نقش اساسی خود را ایفا کنند.
* فرمایش رهبر معظم انقلاب مرهمی بر عطش سیری ناپذیر مردم در شب های قدر
وی با اشاره به انجام فعالیت های تبلیغی در فضای مجازی در ایام شیوع ویروس کرونا افزود: تمهیداتی اندیشیده شد و با شرایط سخت کرونایی و در چارچوب پروتکل هایی که ستاد ملی مقابله با کرونا تعیین کرده بود، هم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و هم دیگر بخش های فرهنگی کشور سعی کردند با تمام آن تضییقات که وجود دارد، تأثیرگذار باشند و عمده فعالیت ها در فضای مجازی صورت گرفت و به همت مقام معظم رهبری و اشاره ایشان، گشایش هایی در شب های قدر اتفاق افتاد و تا حدودی مرهمی بر این عطش سیری ناپذیر مردم نسبت به حضور در مساجد و محافل در شب های قدر بود.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان قدری غافلگیر شدیم، یعنی در این ماه تا روزهای نزدیک به فرارسیدن این ماه احتمال می دادیم که امکان اعزام مبلغان به شکل گسترده ایجاد خواهد شد، که متأسفانه نشد و برای ماه محرم از اکنون باید به فکر باشیم که بتوانیم ایفای نقش گسترده تری داشته باشیم.
* ورود دفتر تبلیغات اسلامی بر ایجاد شرایط گستره تبلیغی در ایام محرم
وی با بیان این که ماه محرم یک ظرفیت بسیار عظیمی برای تقویت حیات ایمانی و معنوی جامعه است، گفت: با توجه به این که ماه محرم در پیش است، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بر خود فرض می داند که از اکنون با جدیت و با توجه به شرایط، موقعیت و تمام ظرفیت هایی که وجود دارد، هوشمندانه تدبیر کند.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم ضمن دعوت از پرسنل این نهاد حوزوی جهت ارائه پیشنهادات تبلیغی ویژه ماه محرم تصریح کرد: در درجه اول از نیروهای با تجربه و فهیم دفتر تبلیغات اسلامی استمداد می طلبم که طرح ها، ایده ها و پیشنهادات خود را جهت استفاده بهینه از ظرفیت محرم و عاشورا جهت ایفای نقش تاریخی خودمان در مسأله تبلیغ دین و مکتب اهل بیت(ع) و تأثیرگذاری در رشد فرهنگ دینی به عمل بیاورند.
* دعوت رییس دفتر تبلیغات اسلامی جهت ارائه ایده های تبلیغی ویژه محرم
وی با اشاره به اهمیت بهره مندی هر چه بیشتر از ایده های حوزویان در شرایط وجود احتمالی کرونا در ماه محرم افزود: در گام دوم از مبلغین با تجربه و طلاب جوان و خوش فکر و مبلغین فعال استمداد می کنیم که طرح ها و ایده های خود را ارائه دهند که در این شرایط با محدودیت ها و در چارچوب پروتکل هایی که وجود دارد، چگونه حوزه، روحانیت و مبلغین عزیز بتوانند در شرایط موجود اقدامات مؤثری را انجام دهند تا از این ظرفیتی که خدای متعال برای ما قرار داده است و این باب رحمت حسینی را که برای رشد معنوی و ایمانی جامعه گشوده است، به نحو حداکثری استفاده شود.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی بر اهمیت پیش بینی ایجاد فضای تبلیغی با احتمال شیوع ویروس کرونا پرداخت و اظهار داشت: البته امیدواریم که تا ماه محرم شرایط خیلی بهتر شود و گشایش هایی ایجاد گردد، اما به هر حال، ما باید از اکنون اندیشه کنیم که غافلگیر نشویم و با سناریوها و تحت شرایط مختلفی که پیش بینی می کنیم، برای هر موقعیتی و در هر سطحی آمادگی داشته باشیم.
* برقراری تبلیغ چهره به چهره در ایام کرونا در برخی از شهرها
وی بر قوت تبلیغ چهره به چهره در برخی از شهرهای سفید در ایام کرونا تأکید کرد و گفت: چیزی که مسلم است، فعالیت های سنتی و مرسوم ما به قوت خود باقی خواهد بود و از اکنون معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم باید با سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر سازمان هایی که پذیرای مبلغین اعزامی هستند، ارتباطات را برقرار کند و آمادگی داشته باشیم که به نحو حداکثری اعزام های خود را در شهرهایی که مجال آن از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا وجود دارد، به انجام برسانیم.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: تأکید بنده بیشتر روی فرارفتن از تبلیغ چهره به چهره است، چرا که ممکن است به خاطر شرایط کرونایی این نوع تبلیغ نتواند تمام ظرفیت و امکانی که برای فعالیت وجود دارد را پوشش دهد و در آن موقعیت هنوز مناطقی از کشور در شرایط قرمز باشند، هر چند که امیدواریم اینگونه نباشد اما باید پیش بینی کنیم.
وی در خصوص نحوه ارسال طرح ها و ایده ها و پیشنهادات جهت تبلیغ هر چه گسترده تر در ایام محرم خاطرنشان کرد: مسلماً ما مجاری طبیعی، مانند پایگاه اطلاع رسانی بلاغ را برای ارتباط مبلغین داریم، اما در عین حال قطعاً یک بُعد از این مسأله فعالیت مجازی خواهد بود و از معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی درخواست می کنیم که برای پیشنهادات در زمینه فعالیت در فضای مجازی یک سامانه ای را در اسرع وقت طراحی کنند و از طرق مختلف اطلاع رسانی شود و ایده ها بر روی آن سامانه بارگذاری شود.
به همت مؤسسه بوستان کتاب صورت گرفت.تخفیف ویژه خرید تلفنی و اینترنتی با ارسال رایگان کتاب برای خانه نشینی کرونا
به گزارش روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، همزمان با خانهنشینی اجباری بسیاری از خانوادهها درپی شیوع ویروس کرونا در کشور و افزایش اوقات فراغت افراد، بوستان کتاب در نظر دارد به مدت محدودی آثار خود را با تخفیف ویژه عرضه کند.
علاقهمندان برای تهیه اینترنتی کتابها میتوانند با شماره تلفنهای 02537739200 و 37733854 تماس حاصل نمایند و یا با مراجعه به سایت bustaneketab.ir از تخفیف 20 درصدی استفاده کنند.
طی این طرح که از 25 اسفندماه 1398 الی 31 فروردین 1399 اجرا میشود، کتابها به صورت پست سفارشی به طور رایگان برای علاقهمندان ارسال میگردد.
کتاب «اسلام شناسی» بر اساس مباحث کتاب های کلام نوین اسلامی، منظومه فکری امام خمینی، منظومه فکری آیت الله العظمی خامنه ای و سایر آثار نگارنده، تدوین شده است.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، کتاب «اسلام شناسی» نوشته عبدالحسین خسروپناه دزفولی را منتشر و روانه بازار نشر کرد.
سلام، آخرین دین الهی و کامل ترین آیین زندگی است که در سال 610 میلادی در شبه جزیره عرب توسط پیامبر خاتم محمد مصطفی(ص) ظهور کرد؛ انسان هنگامی از معارف ناب آخرین ودیعه الهی بهره مند می شود که چشم طمع از دنیا ببندد و از نیرنگ شیطان رهایی یابد و عقل و دل در ورطه بندگی خداوند به کار بندد و به درک پیام وحی اهتمام ورزد.
اسلام دینی تک بُعدی، و فقط دستورهای عبادی بنده با خدا نیست، بلکه پیام او در عرصه های مختلف حیات بشر ظهور دارد و به نیازهای فطری انسان توجه کرده است. اسلام در بعد بینش (باورها)، منش (ملکات اخلاقی) و کنش (رفتار فردی و اجتماعی) گویای پیام الهی به سی مردمان جهان است و با ارائه الگویی شایسته و بایسته از زندگی، مدعی تأمین سعادت دنیا و آخرت انسان تا قیامت است؛ از این رو، شناخت اسلام امرى ضروری بوده و بدون شک از مهم ترین وظایف هر مسلمان و آزاداندیشی است که در پی کشف حقایق است.
مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه، در راستای رسالت ارزشمند خود در این برهه از زمان و به دنبال تأکید و دستور مدیر وقت حوزه های علمیه و دبیر محترم شورای عالی، حضرت آيت الله مقتدایی و مصوبه شورای معاونان محترم، معاونت بین الملل وقت حوزه علميه، زمینه تالیف کتابی با عنوان «اسلام شناسی» را فراهم و به مخاطبان عرصه داخل و بین الملل عرضه کرد.
برای این امر مهم، شورایی علمی متشکل از حجج اسلام آقایان محمدحسن زمانی، عبدالحسین خسروپناه، محمدحسین مختاری، محمدعلی داعی نژاد، اکبر فرجام فر، محمد رضایی، سیدمحمدحسین آل ایوب، مدیر ارتباطات بین الملل و علی امیر خانی، مدیر وقت مطالعات بین الملل، تشکیل شد و براساس مصوبات جلسه، قرار شد در قالب کتابی، شورا سرفصل های آن را مشخص کند و یک نفر از اعضای شورا نیز کار تدوین را بر عهده بگیرد که با رأی شورا، این کار بر عهده حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه گذاشته شد و این اثر فاخر با همت ایشان تدوین گردید.
نگارنده، سفرهای متعددی به کشورهای آسیایی، اروپایی، آفریقایی و سایر مناطق جهان داشته و با دانشمندان و عالمان ادیان دیگر، حتى مفتی های اهل سنت دیدار کرده است و بیشتر این متفکران، خواستار مجموعه ای جامع در شناخت آموزه های اسلام بودند. همین امر سبب شد تا اثر حاضر را با محور شناخت ابعاد گوناگون اسلام تدوین و تنظیم و به تمام تشنگان حقیقت تقدیم کنم.
کتاب «اسلام شناسی» بر اساس مباحث کتاب های کلام نوین اسلامی، منظومه فکری امام خمینی، منظومه فکری آیت الله العظمی خامنه ای و سایر آثار نگارنده، تدوین شده است. برخی موضوع ها نیازمند شرح مفصل تر است، اما با نگاه به هدف کلان این اثر ـ که جامعیت و اختصار است ـ سعی شده مباحث اسلام شناسی با نگارشی شیوا تحریر و از تفصيل مطالب اجتناب شود. کتاب حاضر با عنوان اسلام شناسی در چهارده فصل گویای مطالب ذیل است.
ساختار کتاب:
فصل اول این اثر با عنوان «کلیات» است که آشنایی با مفاهیم ابتدایی دین اسلام، فرقه ها و مذاهب موجود منابع شناخت اسلام و مرجع فهم روشمند اسلام، از مطالب مهم آن است.
فصل دوم با عنوان «معرفت شناسی»، مشتمل بر چیستی معرفت، امکان معرفت، اقسام معرفت، ابزارها و و معرفت و ارزش و معیار معرفت با نگاه به معرفت شناسی اسلامی است. تفصیل این مطالب در کتاب فلسفه معرفت، تالیف نگارنده، از نشر معارف آمده است.
«خداشناسی» عنوان سومین فصل کتاب «اسلام شناسی» است که مباحث خداشناسی مشتمل بر برهان های اثبات وجود خدا، توحید و مراتب آن، صفات ثبوتیه و سلبيه الهی، شرک و مراتب آن، افعال الهی، عدل الهی و قضا و قدر الهی را دربردارد.
در فصل چهارم این اثر به «جهان شناسی» پرداخته شده و مطالب این فصل مبتنی بر شناخت جهان است و در آن به انواع جهان بینی، آشنایی با عوالم هستی، چگونگی پیدایش جهان طبیعت در قرآن، فلسفه آفرینش جهان، فلسفه شر در عالم، فلسفه و آفرینش شیطان اشاره شده است.
همچنین در فصل پنجم با عنوان «انسان شناسی» مکه مشتمل بر مهم ترین مسائل شناخت انسان است، مطالیب همچون چگونگی آفرینش انسان، ساحت های وجودی انسان، فطرت یا سرشت انسان، ستایش و نکوهش انسان در قرآن، جبر و اختیار، کمال و خوشبختی انسان و نگرش اسلام به جامعه و تاریخ آمده است. این مباحث در کتاب «انسان شناسی اسلامی»، تألیف نگارنده، از نشر معارف نیز به تفصیل بیان شده است.
در فصل ششم این اثر، «دین شناسی» بررسی شده است و از مباحث این فصل می توان به چیستی دین و نیاز انسان به آن، ضرورت الهی بودن دین، نقد نظریه تجربه دینی، حقیقت وحی، ریشه گرایش به دین و نظریه فطرت، پلوراليسم دینی و نگرش اسلام به ادیان بزرگ جهان اشاره کرد.
فصل هفتم درباره «نبوت شناسی» است؛ نبوت شناسی مشتمل بر مباحث نبوت عامه و خاصه است که مطالب آن عبارت اند از: چیستی نبوت، تبیین کلامی نبوت، اثبات نبوت، ضرورت قرانی، بعثت پیامبران، ضرورت کلامی بعثت پیامبران، شرایط نبوت و ویژگی های پیامبران، اثبات نبوت پیامبر اسلام، اعجاز قرآن و صیانت قرآن.
«امامت شناسی» عنوان فصل هشتم کتاب است که در این فصل پس از نبوت شناسی و مطالب آن مشتمل بر چیستی و تعریف امامت، تفاوتهای شیعیان و اهل سنت در موضوع امامت، حقیقت امامت در قرآن، اثبات امامت، مراتب و کارکردهای امامت، امامان دوازده گانه، شفاعت و مهدویت آمده است.
فصل نهم نیز درباره «معادشناسی» است که مشتمل بر مباحث مهمی نظیر چیستی، امکان و اثبات معاد، کارکردهای معادباوری، منازل آخرت و دیدگاههای زندگی پس از مرگ است.
نویسنده در فصل دهم به «آشنایی با احکام و حقوق شرعی» می پردازد. بخش قابل توجهی از آموزه های قرآن و روایات مرتبط با احکام اسلامی، اعم از فردی و اجتماعی است که این فصل عهده دار تبیین اجمالی مباحث آن است؛ مهم ترین مطالب این فصل، احکام عبادات، احکام معاملات، احکام سیاسی و اجتماعی اسلام، احکام خانواده، احکام جزایی، احکام هنر، احکام خوردنی ها و آشامیدنیها، احکام برده داری و حقوق بشر در اسلام و حقوق محیط زیست در اسلام هستند.
در فصل یازدهم با عنوان «اخلاق و عرفان»نیز چیستی اخلاق اسلامی، نظام اخلاقی اسلام(مبانی اخلاق فردی، اخلاق اجتماعی، اخلاق جنسی، شناخت مسائل اخلاقی، معنویت اسلامی) و عرفان نظری و علمی اسلام تبیین شده است.
«نظام های اجتماعی» عنوان فصل دوازدهم این اثر است و نگارنده در این فصل کوشیده است به گستره نظام های اجتماعی، نگاهی اجمالی داشته باشد. این نظام های اجتماعی عبارت اند از: نظام عبادی، نظام تربیتی، نظام خانواده، نظام سلامت، نظام فرهنگی، نظام اقتصادی، نظام سیاسی، نظام مدیریتی، نظام حقوقی، نظام قضایی، نظام امنیتی و نظام دفاعی.
عنوان فصل سیزدهم «اسلام و مدرنیته» است؛ در این فصل با معرفی مدرنیته و رابطه اسلام و مدرنیته، مباحث مهمی از قبیل اسلام و مدرنیسم، نسبت اسلام و مدرنیسم، اسلام و پست مدرنیسم، اسلام و ایدئولوژی، اسلام و علوم طبیعی، اسلام و علوم انسانی، اسلام و تکنولوژی اسلام و هنر، اسلام و جامعه مدنی، اسلام و رسانه و اسلام و محیط زیست توضیح داده شده است.
فصل چهاردهم این اثر هم درباره «اسلام و تمدن» است و در این فصل به بیان تاریخچه درخشان و دوران طلایی مسلمانان اشاره شده است و مباحث این فصل عبارت اند از: چیستی تمدن، نقش اسلام در تمدن بشری، تبیین تمدن نوین اسلامی، ان عناصر تمدن نوین اسلامی، ویژگی های تمدن اسلامی، اسلام تمدن ساز و آسیب شناسی تمدن اسلامی.
برشی از کتاب:
توحید و مراتب آن
توحید، مهم ترین اصل دین اسلام و تمام ادیان ابراهیمی شمرده می شود؛ توحید، به معنای یکی دانستن و در اصطلاح اهل کلام، یگانه دانستن و یکتاشمردن خداوند است و به توحید نظری و عملی دسته بندی می شود؛ توحد نظری از گونه اعتقاد قلبی و توحید عملی از گونه اعتقاد همراه با عمل است.
توحید نظری، اعتقاد به یگانگی خداوند در قلمرو ذات، صفات و افعال الهی است. قِسم دوم از مباحث وحدانیت الهی، توحید عملی است. این بخش از توحید، چیزی جز ثمره شیرین زندگی بخش اندیشه ها و باورهای توحیدی در قلمرو رفتار انسان نیست و به مراتبی هم چون توحید در عبادت و توحید در اطاعت تقسیم می شود.
نظام اخلاقی اسلام
میان جهان بینی و اخلاق، رابطه دو سویه وجود دارد. هر مکتبی متناسب با جهان بینی خود، نظام اخلاقی خاصی دارد و آن که جهان را ناشی از اراده حکیمانه ازلی و انسان را خلیفه الهی میداند و آن که در جهان جز ظلمت، تاریکی، تصادف و حرکتهای کورکورانه و بی مقصد چیز دیگری نمیبیند، رویکردشان در اخلاق گوناگون است؛ نظام اخلاقی اسلام شامل مبانی خاص است و از حیث گستره، شامل قلمروهای فردی، خانوادگی، اجتماعی و بین المللی است.
کتابدوستان جهت تهیه و مطالعه این کتاب میتوانند با شماره تلفن 7 ـ 37742155 تماس بگیرند، و یا به سایت www.bustaneketab.ir مراجعه کرده؛ با خرید اینترنتی از تخفیف ویژه برخوردار گردند.
این اثر در قطع رقعی – سلفون و در 760 صفحه با شمارگان ۵۰۰ نسخه به قیمت 110۰۰۰ تومان در کلیه شعبه های بوستان کتاب در:
قم . فروشگاه مرکزی: ۰۲۵۳۷۷۳۹۲۰۰ - ۰۲۵۳۷۷۳۳۸۵۴
تهران . خیابان انقلاب بین فلسطین و وصال : ۰۲۱۶۶۹۶۹۸۷۷
مشهد . چهارراه خسروی جنب مجتمع یاس : ۰۵۱۳۲۲۳۳۶۷۲
اصفهان . خیابان حافظ چهارراه کرمانی : ۰۳۱۳۲۲۲۰۳۷۰ عرضه می گردد.
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم ربانی، فقیه وارسته و دانشمند و انسان کوشا و پرتلاش، جناب استاد حجت الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی، پس از روزگاری فعالیت پرتلاش و پرشمار در عرصه تحقیق، ترجمه و تصحیح آثار ارزشمند و ارجمند، همگان را متألم و متأثر ساخت.
ژرف اندیشی، دقت و وسواس بسیار در نگارش و پژوهش، ظرافت و فخامت قلم و شیوایی بیان از جمله ویژگی های این بزرگ مرد فرهنگ ساز و فرهنگ بان جهان اسلام و سرزمین ایران بود.
پژوهش ها و ترجمه های کم نظیر ایشان همچون «امام علی(ع) صدای عدالت انسانی» و «مجموعه آثار ده جلدی و سترگ علامه طباطبایی (ره)» هیچگاه اجازه نخواهند داد نام این استاد بزرگ از آسمان همیشه درخشان اسلام و ایران پاک شود، که زین پس مردمان این سرزمین و جوانان شورمند و جویای دانش، نام وی را پیوسته به نیکی و بزرگی خواهند برد.
دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم این ضایعه عظیم را به خانواده گرامی ایشان، جامعه علمی و یاران و دوستان و شاگردان معظم له تسلیت عرض می نماید و از خداوند منان برای ایشان علو درجات و برای جملگی مردم ایران و سرزمین های اسلامی، تندرستی و عافیت مسئلت و آرزو می نماید.
احمد واعظی
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
8/12/1398
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی خبر داد:
برگزاری پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از برگزاری پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری این دفتر در هفته پژوهش سال جاری در مرکز همایش های غدیر خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی این دفتر با اعلام این خبر اظهار داشت: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم پنجمین سال است که نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خود را برگزار می کند و هدف اصلی آن، معرفی دستاوردهای این دفتر در عرصه تولید علم به خصوص علوم اسلامیِ انسانی و تولیدات عرصه فناوری های نوین است که در معرض دید علاقه مندان قرار دهیم.
وی گفت: با برگزاری این نمایشگاه ارتباطی میان مصرف کنندگان با تولید کنندگان این آثار و همچنین میان تولید کنندگان با مخاطبان این آثار برقرار می شود و یکی از اهداف این است که از تولید کنندگان این دستاوردها تقدیر و تشکر کرده و به جامعه علمی معرفی کنیم.
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: برپایی این نمایشگاه، یکی از مسیرهایی است که از نیازهای مخاطبان آگاه شویم، چرا که در نمایشگاه گفت و گوهایی میان مراکز مختلف با مخاطبان شکل می گیرد.
وی افزود: از طریق برپایی این نمایشگاه، یک فضای دوطرفه ای میان دفتر تبلیغات اسلامی و مراکز مختلف آن شکل می گیرد و اینجا غیر از تولید علم، وظیفه تبدیل معارف عمیق اسلامی متناسب با مخاطبان مختلف به زبان های آنها را هم برعهده دارد.
*اهم برنامه های پنجمین نمایشگاه
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی با اشاره به اهم برنامه هایی که برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده، اظهار داشت: این نمایشگاه هر روز در بازه زمانی ساعت ۱۰ تا ۱۲ حالت جشنواره ای دارد؛ به این صورت که مراسم تجلیل از پژوهشکده ها و گروه ها و اعضای علمی و پژوهشگران برتر، مجلات برتر، ادارات برتر، فناوران و نرم افزارهای برتر و حضور علمی دفتر تبلیغات اسلامی در عرصه بین الملل، هر کدام در یک روز برگزارمی شود.
وی افزود: همچنین ساعت ۸ تا ۱۰ و ۱۲:۳۰ تا ۱۴ نشست های متنوع به صورت همزمان از سوی مراکز مختلف دفتر تبلیغات اسلامی در نمایشگاه و همچنین در برخی از مراکز برگزار می شود.
*رونمایی از ۳۰۰ اثر جدید
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به رونمایی از آثار جدید پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی در این نمایشگاه اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ اثر که از آذرماه سال گذشته تاکنون به همت دفتر منتشر شده است، در نمایشگاه مذکور رونمایی خواهد شد اما برآوردی داریم که به احتمال زیاد تا روز افتتاحیه این نمایشگاه، این تعداد آثار به حدود ۳۰۰ اثر برسد.
*توجه به بیانیه گام دوم انقلاب در نمایشگاه
وی افزود: یکی از بخش هایی که به شعار پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی افزوده شد، بحث تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است که این نمایشگاه با عنوان «نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی؛ مسأله محوری و تحقق بیانیه گام دوم» برگزار خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: همچنین کارگاه و نشست هایی به طور خاص با موضوع «گام دوم انقلاب» هم در این نمایشگاه و هم در نمایشگاهی به همت وزارت علوم در تهران و با محوریت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار می شود.
*جزئیات افتتاحیه و اختتامیه
وی گفت: مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی «رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» و حجت الاسلام والمسلمین علیرضا امینی «معاون منابع انسانی قوه قضائیه و عضو هیأت امنای دفتر تبلیغات اسلامی» در روز شنبه ۲۳ آذرماه ۹۸ برگزار و اختتامیه این نمایشگاه ۲۸ آذرماه ۹۸ در مرکز همایش های غدیر قم برگزار خواهد شد.
*زمان برگزاری نمایشگاه
حجت الاسلام والمسلمین لک زایی خاطرنشان کرد: پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی از ۲۳ تا ۲۸ آذرماه از ساعت ۸ تا ۱۴ در مرکز همایش های غدیر قم واقع در چهارراه شهدا، ابتدای خیابان معلم برگزار خواهد شد و بازدید برای عموم علاقه مندان آزاد است.
درخشش ناشران ایرانی در نمایشگاه بینالمللی کتاب ترکمنستان
ناشران ایرانی با حضور فعال و تأثیرگذار در نمایشگاه بینالمللی کتاب ترکمنستان به عنوان بهترین شرکتکننده خارجی در این نمایشگاه برگزیده شدند.
7 ناشر ایرانی « الهدی، راه ابریشم، آستان قدس رضوی، دانشگاه فردوسی مشهد، بوستان کتاب و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، فرهنگستان هنر و مختومقلی فراغی گرگان » در کنار رایزنی فرهنگی کشورمان در عشق آباد، با 8 غرفه بیشترین تعداد ناشران کشورهای خارجی را در سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب ترکمنستان به جمهوری اسلامی ایران اختصاص دادند و به خاطر تنوع آثار ارائه شده و نیز طراحی غرفه ها به عنوان شرکتکننده برتر این نمایشگاه برگزیده شدند.
این نمایشگاه 2 روزه که روز سهشنبه 14 آبان با پیام قربانقلی بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان و با حضور رشید مرد اف معاون رئیس جمهور، وزرای فرهنگ و آموزش و سفرا، دیپلماتهای خارجی مقیم عشقآباد و شخصیتهای فرهنگی ترکمنستان افتتاح شده بود، شامگاه 15 آبان طی مراسمی به کار خود پایان داد.
ناشران ایرانی در این نمایشگاه با ارائه 1100 عنوان کتاب به زبانهای فارسی، انگلیسی، روسی و ترکمنی و در سطوح مختلف کودک و بزرگسال، میزبان خیل علاقهمندان ترکمنی بهویژه دانشجویان این کشور بودند. رایزنی فرهنگی کشورمان نیز با ارائه کتابهای نفیس با موضوعات مختلف بهویژه گردشگری و ایرانگردی، همچنین عرضه بیش از 50 عنوان کتاب ترجمه شده به ترکمنی، مخاطبان را مهمان تاریخ، فرهنگ و معارف غنی کشورمان کرد.
در طول برگزاری نمایشگاه، غرفههای ایران از سوی "رشید مرد اف" معاون رئیس جمهور و وزیر امورخارجه، "بهار گل عبدی یوا" معاون رئیس جمهور در امور فرهنگی و "آتا گلدی شاه مراد اف" وزیر فرهنگ ترکمنستان مورد بازدید و تقدیر قرار گرفت.
در مراسم پایانی این نمایشگاه که با حضور ناشران خارجی و داخلی، مقامات رسمی دولت ترکمنستان و شخصیتهای فرهنگی این کشور برگزار شد، ناشران ایرانی به عنوان بهترین شرکتکننده خارجی در این نمایشگاه به خاطر ارائه آثار متنوع و طراحی غرفهها برگزیده شدند و دیپلم افتخار و لوح ویژه نمایشگاه از سوی رئیس اداره دولتی انتشارات ترکمنستان، به رایزنی فرهنگی کشورمان به عنوان مسئول و هماهنگکننده حضور شایسته ناشران ایرانی اهداء شد.
منبع خبر: خبرگزاری تسنیم