بر اساس سال اول انتشار : 1397


مرتب شده بر اساس
1.
0 نظر 
کد : 3596
چکیده : آن روز از سپیده صبح تا طلوع خورشید به یگان ها سر زدیم. آقای محلاتی سخنرانی می کرد، با فرماندهان جلسه می گذاشت و گاهی هم به حرف های دل رزمندگان گوش می کرد. بودنش برای همه غنیمت بود. او مرد خدا بود و اهل ادا و اطوار نبود. هر بار که قصد بازگشت به تهران داشت، احساس خلأ وجود مرا می-گرفت و دعا می کردم باز هم به اهواز بیاید. انگار بودن ایشان برکت داشت! هرگز مراسم بدرقه کردن ایشان را فراموش نمی کنم. همیشه در آن مواقع می گفت: «روزهایی را که با هم به جبهه می رفتیم، جزو عمرم حساب نمی کنم. دعا کن باز هم توفیق برگشتن پیدا کنم».
یک¬بار هنگام رفتن گفت: «دیدارهایی که با رزمندگان داشتیم، فکر مرا مشغول کرده است. رفتارهایی که از بسیجی های چهارده – پانزده ساله دیدم، باور کردنی نیست. امام حق دارند بگویند که این ها راه صد ساله را یک شبه رفته اند».
احساس می کردم آقای محلاتی حال خوشی پیدا کرده و پای برگشتن به تهران را ندارد. به شوخی گفتم: «اگر خیلی دوست دارید، همین جا بمانید و تهران نروید!»
- کاش می توانستم! می ترسم امام ناراحت شود! می روم؛ اما دلم در جنوب و جبهه هاست.
دلم نمی آمد از او جدا شوم. همان طور که هم دیگر را در آغوش گرفته بودیم، در گوشش گفتم: «فَاللهُ خَیزُ حافِظاً وَ هُوَ إرحَمُ الرّاحمین!»
2.
0 نظر 
کد : 3584
چکیده : تکریم به معنای گرامیداشتن اشخاص و وابستههای آنان است و بیشتر به شکل رفتارها، روابط مبتنی بر ارجنهادن به دیگران و برگزاری آیینها بروز میکند. از آنجا که اهل بیت(ع) به دلیل وجود قدسیشان از جایگاه ویژهای برخوردارند و تکریم ایشان با برگزاری آیینهای اعیاد و وفاتها، نقش بسزایی در حفظ و گسترش فرهنگ اسلامی دارد، اهتمام به بزرگداشت ایشان با برگزاری آیینهای مذهبی، پیوسته کانون توجه اسلام و مسلمانان بوده است.
از سویی حفظ اصالت و اصول پذیرفتۀ اسلام در برگزاری آیینهای تکریم و پیشگیری آنها از هر گزندی، وظیفۀ همۀ مسلمانان است و از آنجا که احتمال خروج از معیارهای مورد نظر قرآن و عترت در برگزاری این آیینها وجود دارد، پیشگیری از آسیبها و اصلاح انحرافات پیشآمده در برگزاری این آیینها نیز وظیفهای همگانی است.
3.
0 نظر 
کد : 3587
چکیده : فلسفه و ادبیات دو فعالیت فرهنگی و دو نماد پویایی هر تمدن است: یکی نمودار اندیشه و واقعیت و دیگری نشانِ تخیل و آرمانهای یک جامعهٔ انسانی است، اما هنوز متأسفانه هیچ پژوهشگری تأثیر و تأثّرات اندیشههای فلسفی اسلام از لطایف و ظرایف شعر و نثر فارسی و نیز کنشها و واکنشهای ادبیات فارسی را با حقایق بلند و متعالی فلسفه اسلامی به طور مستقل بررسی نکرده و انگیزهها، بهرهها و نتایج این تعامل و دادوستدها را که درآثار فیلسوفان ادیب یا ادبای فلسفهدان و تأثیر این اندیشمندان برجریان فکری و ادبی ایران آشکارا میتوان یافت، مورد پژوهش جدی قرار نداده است. کتاب حاضر نخستین گام در این راه است.
4.
0 نظر 
کد : 3593
چکیده : سیاست های اقتصادی باید بر اساس اقتصاد مقاومتی، برنامه ریزی شود تا بنیان آن، محکم و استوار شکل بگیرد و در تلاطم های اقتصادی که در سراسر جهان به وجود می آید، دچار تزلزل نشود.
این کار از ضروریاتِ بسیار لازم در عرصه اقتصاد است.
مقام معظم رهبری
5.
0 نظر 
کد : 3574
چکیده : نهجالبلاغه، اقيانوسِ موجخيزى است كه گوهرهاى فراوانى از علم و معرفت را در خود، نهفته دارد؛ از آن جمله، تربيت و سياست است كه در اين كتاب، به وفور به چشم مىخورد؛ همان چيزى كه در هميشهٔ روزگار، دو ركن مهم جامعه بشرى بوده و هست.
مجموعهٔ حاضر بررسی اندیشه سیاسی ـ تربيتىِ علوى در نامهها و کلمات قصار نهجالبلاغه است که به تفصيل تحلیل و نگارش شده است.
6.
0 نظر 
کد : 3573
چکیده : رساله حقوق امام سجاد(ع) منشوری است که شخصیت حقیقی انسان را به طور خاص بیان میکند؛ یعنی شخصیت آدمی چگونه و با چه اعمال و رفتار و اوصافی ظهور مییابد. این اظهار خضوع آگاهانه در برابر ذات اقدس الهی از راههای گوناگونی بروز مییابد که از آن به حق بزرگ خداوند ـ عبودیت خالصانه ـ تعبیر شده و با حقوق گوناگون دیگری که در رابطهٔ وجودی انسان با سایر افراد شکل میگیرد قابل اجراست. در این کتاب، ابتدا رابطه و شئون وجودی موجودات بهویژه انسان با حق تعالی بیان شده و سپس اجرای آیات و روایات توضیح داده شده که این رابطه، چه اقتضائاتی دارد و با اجرای این اقتضائات، انسان به کمال حقیقی خود نائل میشود.
7.
0 نظر 
کد : 3608
چکیده :
8.
0 نظر 
کد : 3572
چکیده : انتشار یادداشتهای سخنرانی و منبر، شیوهای جذاب برای انتقال «تحقیقات علمی و معرفتی» سخنوران و خطیبان است که برای اهالی سخن و منبر و نیز تشنگان معارف اسلامی، سودمند میباشد. کتاب «جامع الدرر» مرحوم حاج آقا حسین فاطمی، «میراث منبر» مرحوم میرزا حسن نوری از این دست بهشمار میآید.
«بر ساحل سخن» نیز که اثری چند جلدی است سلسله یادداشتهای سخنرانی خطیب شهیر استاد سید مرتضی صالحی خوانساری را با همین هدف، ارائه میدهد.
9.
0 نظر 
کد : 3583
چکیده : انتشار یادداشتهای سخنرانی و منبر، شیوهای جذاب برای انتقال «تحقیقات علمی و معرفتی» سخنوران و خطیبان است که برای اهالی سخن و منبر و نیز تشنگان معارف اسلامی، سودمند میباشد. کتاب «جامع الدرر» مرحوم حاج آقا حسین فاطمی، «میراث منبر» مرحوم میرزا حسن نوری از این دست بهشمار میآید.
«بر ساحل سخن» نیز که اثری چند جلدی است سلسله یادداشتهای سخنرانی خطیب شهیر استاد سید مرتضی صالحی خوانساری را با همین هدف، ارائه میدهد.
10.
0 نظر 
کد : 3598
چکیده : مکتب مطالعات فرهنگی بیرمنگام دربرگیرنده مجموعهٔ قابل توجهی از نظریات، روشها و فعالیتهای انتقادی است که به تحلیل اشکال و فرایندهای فرهنگی میپردازد و امروزه به یکی از مکاتب تأثیرگذار در علوم انسانی کشور تبدیل شده است. کتاب پیشرو پژوهشی درباره فرایند شکلگیری و مبانی نظری این مکتب است. در این اثر تلاش شده است با بررسی منتقدانه مبانی نظری مکتب بیرمنگام، نقاط ضعف و قوت آن و دلالتهای روش شناختیاش در مطالعات فرهنگی ارزیابی شود.