

مرتب شده بر اساس
1.
1 نظر 
کد : 2081
چکیده : دعا، مغز عبادت است و خداپرستان واقعی بندگی را در سایه دعا، میسور میدانند. قرآن و ائمه معصومین(ع)، اهمیت، چگونگی و روش دعا را به ما آموختهاند و از این رهگذر، دعاهای پرارزشی، در کتابهای روایی، جمعآوری شده است. یکی از آنها دعای «سمات» است، که به مناسبت اسامی عظیم الهی و سایر اسامی و علاماتی که در آن به کار رفته، آن را «سِمات» (جمع سِمَة) خواندهاند.
امام صادق(ع) در ارزش این دعا فرمود: «اگر قسم یاد کنم که در این دعا اسم اعظم است راست گفته ام.» (بحارالانوار، ج87، ص 101).
اثر حاضر، شرح این دعای ارزشمند است که به خامه مرحوم آیة الله ملاعبدالرسول کاشانی (1241 ـ 1325 ش . ) نگاشته شده است. از ایشان علاوه بر این اثر، دو کتاب دیگر نیز در شرح بعضی ادعیه بر جای مانده است: روضات المتألهین (شرح فارسی صحیفه سجادیه) و مفتاح النجاح در شرح دعای صباح.
2.
0 نظر 
کد : 3362
چکیده :
3.
0 نظر 
کد : 2119
چکیده : نهجالبلاغه، دریاى ناپیدا کرانهاى است که مىتوان گوهرهاى گرانبهایى را از آن صید کرد. هر انسانى ـ به ویژه اهل فکر و نظر ـ که با این کتاب عظیم آشنا شده در برابر بلاغت و نیز ژرفاى آن به شگفتى فرو رفته است.
یکى از جنبههاى برجسته آن، اخلاق است. امیرمؤمنان على(ع) در خطبهها، نامهها و نیز کلمات قصار خود، جنبههاى مختلف اخلاق را بازگفتهاند. اثر حاضر با موضوعِ «اخلاق در نهجالبلاغه» گوشهاى از تعالیم اخلاقى را در سه بخش آورده است: نفس امّاره و شهوات، کبر و بیمارىهاى مشابه، رذایل زبان.
4.
0 نظر 
کد : 2898
چکیده : کتاب «اربعین» شیخ بهائی، حاوی شرح و توضیح چهل حدیث در موضوعات مختلف دینی است که به انتخاب و سلیقه آن عالم بزرگوار به زبان عربی نگاشته شده است. اثر حاضر، ترجمة سلیسِ آن کتاب همراه با پاورقی و مقدمه میباشد؛ با این ویژگی که عنوانهای روشنی برای فهم خواننده دارد و نیز از آنجا که مخاطب این کتاب، غیر حوزویان هم هستند، مطالب غیرضروری و کاملاً تخصّصی تا حدّی که ضرر به اصل مطلب نزند حذف شده است.
5.
0 نظر 
کد : 2531
چکیده : دعا آرامش روح و روان انسان را فراهم می کند. سالک را از بدی ها، پلشتی ها و رخوت دور می کند و به منزله رشته قابل اعتمادی است که نور را از منبع انرژی به عنصر روشنی-بخش متصل می کند. مادامی که این رشته گسسته نشود فضای دل روشن است.
اما شرایط دعا چیست و چرا گاهی دعاها مستجاب نمی شود؟ اثر حاضر در چند فصل شرایط و موانع استجابت دعا را بررسی کرده است.
6.
0 نظر 
کد : 2325
چکیده : این اثر شامل اصطلاحات متداول در رشته علوم حدیث است که با بررسی بیش از 120 عنوان مدرک رجالی و درایه¬ای؛ حدود 7500 واژه کلیدی و کاربردی را ارائه می¬دهد. در این کتاب، روابط سلسله مراتبی، هم ارز و وابسته، میان اصطلاحات مشخص شده است تا علاوه بر آسان کردن ذخیره و بازیابی اطلاعات، به عنوان یکی از زیرساخت¬های اصلی برای مدیریت اطلاعات علوم حدیث به کار آید و در فرایند پژوهش، نقشه تحقیق و آموزش و سازماندهی و طبقه¬بندی دانش¬های اسلامی نقش مؤثری ایفا کند.
اثر حاضر، یکی از اصطلاح نامه¬های تخصصی در حوزه علوم اسلامی است که مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی به تدوین آن همت ورزیده است. اصطلاح نامه¬های علوم قرآنی، فلسفه اسلامی، کلام اسلامی، اصول فقه، منطق و اخلاق، آثار دیگری است که این مرکز بهطور مستقل آنها را منتشر کرده است.
7.
0 نظر 
کد : 3104
چکیده : حدیث ، پس از قرآن ، برترین منبعى است که مى توان از طریق آن به مقاصد شریعت دست یازید. عالمان اسلامى از دیرباز به اهمیت این موضوع پى برده و <علم الحدیث > را به وجود آوردند. این رشته ، خود شاخه هاى متعددى دارد که یکى از آنها <فقه الحدیث > است ; یعنى علمى که به بررسىِ متن حدیث از نظر دلالت مى پردازد. کتاب حاضر، منبع مهمى است که ، اصول و قواعد فقه الحدیث را با قلمى روان شرح و توضیح مى دهد.
8.
0 نظر 
کد : 2893
چکیده : إنّ السید ابن طاووس أعلى و أشهر من أن یبین فى شأنه مطلباً ما، وهو من أشهر و أكمل علماء الإسلام.
وللسید ابن طاووس اهتمام خاصّ لایوصف بتألیف كتب الأدعیة والمناجاة؛ ولهذا ألّف أكثر من عشرة كتب فى هذا المضمار، ویعتبر كلّ واحد منها مصوراً غنیاً لایمكن الاستغناء عنه.
والكتاب الذى بین أیدینا یشتمل على كتابین ثمینین هما: »مضمار السبق فى میدان الصدق« و »الإقبال بالأعمال الحسنة فیما یعمل مرّةً فى السنة«.
ولقد شرح السید ابن طاووس فى كتابه الأوّل أعمال و مناسك شهر رمضان المبارك، والأدعیة المذكورة فیه، و وضع العبد الروحى فى هذا الشهر الكریم. وفى الكتاب الثانى بین الأعمال ومایقوم به الشیعة فى الأشهر القمریة الأُخرى.
9.
0 نظر 
کد : 3470
چکیده : این اثر، عهدهدار بحث دربارهٔ فواید اعمال عبادی، مطابق با احادیث شریفی است که در این زمینه وارد شده است. از میان همه اعمال توصیه شده ما 110 عمل را ـ به عدد حروف ابجد که نام مبارک علی(ع) است ـ برگزیدهایم. در این مختصر کوشیدهایم به بیان آنچه در احادیث اهلبیت(ع) در خصوص فواید مؤثر اعمال عبادی در تکامل فردی، اجتماعی، روحی، اخلاقی و تربیتی آمده، بپردازیم. امید انگیزهای باشد برای اهتمام ما، در انجام دادن این اعمال صالح و التزام به آنها.
10.
0 نظر 
کد : 2993
چکیده : استاد آیة الله حسن زاده آملى، عالمى است ذو فنون، با روحى لطیف و ذوقى سرشار. استاد در این اثر - که یاد آور سخنان و سوزهاى خواجه عبدالله انصارى است - از لطیفترین احساسهاى خویش - و به تعبیرى تجربههاى درونى - در قالب الفاظى متین و استوار و نغز و جاندار، سخن مىگوید و خوانندگان را با خود به دنیاى پاک عارفانه و سیروسلوک خالصانه خویش مىبرد و جرعههاى زلال معنویت را به کامشان مىچشاند. گوشهاى از آن سخنان دلنشین چنین است: الهى، آن خواهم که هیچ نخواهم، الهى آزمودم تا شکم دایر است دل بایر است «یا من یحیى الأرض المیتة» دل دایرم ده! الهى، اثر وضع توام، چگونه به خود نبالم الهى، اگر گلم و یا خارم از آن بوستان یارم الهى، اگر یک بار دلم را بشکنى، از من چه بشکن بشکنى.
قابل ذکر است که این اثر در قطع پالتویى نیز عرضه شده است.